<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1122557164519905&ev=PageView&noscript=1" />

Over Klas op Groen


Heeft u de school weleens door een groene bril bekeken? Ik ben Marije van der Stelt. Ik zeg wel eens gekscherend: 'ik heb een afwijking'. Bij mij staat er altijd een groene bril op. Ik probeer duurzame keuzes te maken bij alles wat ik koop en doe. Het is mijn passie om schoolteams en leerlingen met die afwijking aan te steken! Scholen '21centhury-proof' te maken. Ik geloof in de perfecte match tussen onderwijs en duurzaamheid. Het onderwijs is de motor van  toekomstigbestendigegeneraties.

ERVARING EN DE STAP NAAR KLAS OP GROEN

In februari 2017 startte Klas op Groen. Gestart vanuit een passie voor onderwijs en een 'groen en ondernemend' hart. Ik werk 12 nu jaar in het onderwijs. Zes jaar onder andere als zorgcoördinator in het Speciaal Onderwijs. Kerntaak was het coachen, trainen, begeleiden en in beweging brengen van het (onderwijs)leerproces bij leerlingen. Samen toewerken naar een nieuw doel, situaties losmaken, professionaliseren, enthousiast maken, bewegen, daar krijg ik energie van. Ik ben een verbinder, die altijd zoekt naar nieuwe samenwerkingsvormen en mogelijkheden voor ontwikkeling. Daarnaast ben ik moeder van drie kinderen en vind ik mijn uitlaatklep in het zingen, spelen en dansen bij een muziektheatergezelschap. In mijn persoonlijke leven heb ik geleidelijk de overgang gemaakt naar het integreren van duurzame keuzes, omdat ik het belangrijk vind om mijn kinderen te leren dat zorg voor jezelf en je omgeving erbij hoort. 
 

DUURZAME ONTWIKKELING VERSNELLEN

Een combinatie maken tussen mijn persoonlijke ontwikkeling richting 'verduurzaming' van mijn levensstijl en het onderwijs, is voor mij een 'win- win' situatie. Ik zet me volop in om de ontwikkeling richting duurzaamheid te versnellen, juist in het onderwijs, waar dat urgent is omdat we onze kinderen optimaal moet voorbereiden. De wereld heeft frisse, creatieve mensen nodig die er klaar voor zijn om alternatieven te bedenken en die de wereld ook voor toekomstige generaties een fijne plek houdt. Ik zet heel graag mijn kennis, creativiteit en goede coachende en communicatie vaardigheden in om duurzaamheid een verankerde plek in het onderwijs te geven.

Dit zou het ideale toekomstbeeld zijn van Klas op Groen:
 

De scholen in Nederland hebben van maatschappelijk ondernemen en duurzaamheid een speerpunt gemaakt. Het basisonderwijs transformeert: de energiekosten van scholen zijn met 20% gedaald. De inkoopstrategie is aangepast: nieuw gekochte spullen zijn duurzaam en belasten (ook op termijn) onze omgeving niet. Duurzaamheidseducatie is verweven in de reguliere lessen en is een vanzelfsprekendheid. Leerlingen worden optimaal voorbereid op de toekomst. Een wereld waarin zorgvuldig met onze omgeving wordt omgegaan. Doordat de scholen verantwoordelijk en bewust zijn en duurzaamheid op die manier letterlijk ‘voor-leven’.

 

Klas op groen is:

  1. Sociaal bewogen
  2. Innovatief
  3. Kindgericht
  4. Doelgericht (doet alleen dingen die haalbaar zijn in de dagelijkse werkpraktijk)
  5. Energiek
  6. Daadkrachtig en resultaatgericht

Blijf op de hoogte!

Ontvang onze nieuws updates

ShareThis Copy and Paste